Kapr na rylský způsob
Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Jakmile máme gril roztopený, do prohlubně okolo topeniště nalijeme cca 200 ml vody. Gril přiklopíme poklopem a necháme několik minut roztopit. Mezitím zabalíme malé očištěné brambory, každou zvlášť do alobalu. Narovnáme je do prohlubně s vodou okolo topeniště a opět přiklopíme. Teď máme čas nachystat rybu. Připravíme čtyři menší porce kapra, omyjeme a osušíme. Jemně osolíme a obalíme v hladké mouce. Nasekáme najemno kapie a žampiony. Z hladké mouky a vajec vyšleháme těstíčko. Pro dosažení optimální konzistence naředíme suchým bílým vínem. Vmícháme posekané žampiony a kapie. V takto připraveném těstíčku obalíme porce kapra.
Po půlhodince pečení brambor sundáme víko a umístíme smažící pánev. Víko dáme zpět a necháme několik minut rozpálit. Pak nalijeme olej a znovu počkáme, dokud není rozpálený. Do oleje vkládáme obalené porce kapra a smažíme z každé strany cca 5 minut. Jakmile je kapr osmažený vyjmeme ho a opatrně sundáme smažící mísu. Vyndáme pečené brambory, rozbalíme a servírujeme.
Úvodní stránka | Gril Cobb | Nabídka zboží | Aktuality | Kontakt | Facebook