Grilované kuře s čerstvým rozmarýnem, žampiony a pečenými bramborami.
Očištěné kuře osolíme a okořeníme, do břišní dutiny vložíme snítku čerstvého rozmarýnu. Malé brambory zabalíme do alobalu, každou jednotlivě. Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme, až přestane kouřit. Jakmile přestane kouřit, umístíme na Cobb poklop a necháme pár minut rozpálit. Mezitím připravíme kuře. Otevřeme plechovku piva, polovinu vypijeme a pak jí vtlačíme do břišní dutiny kuřete otvorem nahoru. Plechovka musí být 0,3 litru. Sundáme poklop z Cobbu, do prohlubně okolo topeniště nalijeme cca 0,25 l vody a naskládáme na menší kousky nakrájené brambory zabalené do alobalu. Během pečení hlídáme, aby se neodpařila všechna voda z prohlubně a případně ji doplníme. Dáme na gril mřížku a na ni usadíme kuře tak, aby bylo fixováno třemi body – plechovkou a nohama. Nasadíme nástavec na gril a přiklopíme poklop. Necháme asi hodinu grilovat, pak odklopíme a na grilovací mřížku okolo kuřete dáme malé žampiony a znovu přiklopíme a grilujeme ještě cca. 20 - 30 minut (podle velikosti kuřete). Poté kuře a žampiony sundáme, vyjmeme brambory, sloupneme alobal a servírujeme.
Úvodní stránka | Gril Cobb | Nabídka zboží | Aktuality | Kontakt | Facebook