Švédský námořnický kotlík od paní Novákové
Připravíme Cobb gril. Pomocí podpalovače zapálíme deset briket z dřevěného uhlí. Počkáme asi půl hodiny až všechny brikety zešednou. Místo nich můžeme použít jednu briketu Cobble Stone, kterou zapálíme přímo a počkáme jenom 3 – 4 minuty, až přestane kouřit. Teď je další příprava stejná. Na Cobb položíme smažící mísu, přiklopíme poklopem a necháme několik minut rozpálit. Sejmeme poklop a na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a krevety. Po osmažení vyndáme z mísy. Na dno mísy narovnáme na plátky nakrájené brambory. Důkladně očištěné a osušené filety z tresky nakrájíme na větší kousky a vrstvíme rovnoměrně na brambory. Jemně osolíme a okořeníme pepřem. Na vrch rozprostřeme osmaženou směs krevet a cibule. Nakonec vše zalijeme smetanou. Pánev dáme na Cobb, přiklopíme poklopem a necháme cca 40 minut péct.
Úvodní stránka | Gril Cobb | Nabídka zboží | Aktuality | Kontakt | Facebook